ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Το Alert 24/7 είναι η λύση στην ανάγκη έγκαιρης προειδοποίησης!

Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα αποστολής ειδοποιήσεων στους πολίτες, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών. Ειδοποιήσεων για προφύλαξη από κινδύνους, για ασκήσεις ετοιμότητας, για έκτακτη εκκένωση περιοχής. Για τις «απλές» συσκευές κινητών τηλεφώνων αξιοποιεί την τεχνολογία των sms, ενώ για τις «έξυπνες» συσκευές αξιοποιούνται και οι τεχνολογίες του facebook και του viber.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Απλά, άμεσα και με διαφάνεια, μέσω κάθε κινητού!

Χωρίς καμία χρέωση και καμία υποχρέωση, οι πολίτες εγγράφονται στην πλατφόρμα δηλώνοντας μόνο το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να δηλώνονται και να αποθηκεύονται προσωπικά τους στοιχεία.

Τα εξουσιοδοτημένα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών στέλνουν τις προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, είτε μέσα από το ειδικό περιβάλλον διαχείρισης σταθερού υπολογιστή, είτε μέσα από οποιοδήποτε σημείο στέλνοντας κωδικοποιημένο SMS σε ένα «ειδικό» αριθμό.

Η διαγραφή είναι επίσης απλή διαδικασία δύο βημάτων ώστε να ταυτοποιείται απόλυτα το κινητό που διαγράφεται. Μετά τη διαγραφή, κανένα στοιχείο δεν διατηρείται στην πλατφόρμα Alert 24/7, συνεπώς διακόπτεται και η δυνατότητα αποστολής προειδοποιήσεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Alert 24/7

Η έρευνα και η τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη!

Το Alert 24/7 αναπτύσσεται από το Τμήμα R&D της εταιρείας AVMap GIS A.E., στα πλαίσια του προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ – Δημιουργώ», με τη συγχρηματοδότηση του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020, από Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στις κρατικές υπηρεσίες και τα αρμόδια σώματα ασφαλείας, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, προκειμένου να προσφέρουν τη δυνατότητα άμεσης και έγκαιρης προειδοποίησης στους πολίτες. Για τους πολίτες των πυρόπληκτων της 23ης Ιουλίου 2018, των περιοχών Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνα, το πρόγραμμα σχεδιάζουμε να διατεθεί άμεσα μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σύστημα Alert 24/7, μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία AVMap GIS AE, στα τηλέφωνα 210 8056321-5 ή στο email Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..